Perfekta instamoments

#myCPH #myCopenhagenNanna #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

av Nanna

Köpenhamns vackra, anlagda sjöar

Sommartid tycker jag om att bege mig till Søerne – de tre vackra och anlagda sjöarna ligger endast tio minuters promenad från Nørreport station. Det är skönt att sitta med kompisarna på gräsmattan eller bänkarna och njuta av något svalkande att dricka samtidigt som vi roar oss med att studera de förbipasserande människorna. Det kan vi fördriva tiden med länge. Blir vi hungriga går vi ofta till GAO Dumpling Bar och handlar mat att ta med för att sedan återvända till vår sittplats. Då kan vi äta samtidigt som vi avnjuter den vackra solnedgången över Köpenhamns stadssiluett och de spegelblanka sjöarna.

Längtar jag efter lite mer rörelse hyr jag mig en trampbåt i form av en svan och trampar mig runt längs Peblinge Dossering samtidigt som jag får både sol och motion.

Om vintern, när isen ligger tjock, kan du gå ut på sjöarna, vilket också ger tillfälle till en perfekt instagrambild.

Absalons Kirke

25 minuters promenad från hotellet ligger Absalons Kirke där man anordnar gemensam bespisning. Jag älskar att gå till kyrkan och få en god hemlagad måltid mat för endast 50 DKK. Du behöver inte boka något i förväg, du dyker bara upp mellan kl. 17 och 18 och köper en matbiljett. Maten serveras kl. 18.00, men det är en bra idé att vara ute i god tid om du vill försäkra dig om en plats. Vintertid äter man inomhus, vid långbord. Då kan du även passa på att slå dig i slang med några av de andra matgästerna vilket alltid är en del av charmen med att äta här. På sommaren finns det även möjlighet att sitta utomhus.

Få upp till 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner