Det får du inte missa när du är i Köpenhamn

#myCPH #myCopenhagenMathias #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

av Mathias

Gothersgade på kvällen

Älskar du att festa, dricka, träffa nya människor eller bara ha en trevlig kväll/natt, är en sväng till Gothersgade perfekt. På den här gatan och de kringliggande sidogatorna hittar du en rad bra barer och nattklubbar som serverar allt du kan önska, från mineralvatten, öl, vin, drinkar och mycket annat. Så om du vill bli på gott humör, svänga dina lurviga på dansgolvet eller njuta av kalla förfriskningar tillsammans med dina kompisar, din älskling eller familjen, kan jag varmt rekommendera att ni tar er en tur längs Gothersgade.

Telia Parken

Telia Parken är Danmarks nationalstadion. Till vardags är Telia Parken hemarena för Danmarks största fotbollsklubb, F.C. Köpenhamn. Stadion invigdes redan 25 maj 1911 och har idag en kapacitet på över 38 000 åskådare. Stadion används inte bara till fotboll utan även vid olika event, konserter m.m. Här har flera stora namn, bland annat Michael Jackson, Justin Bieber, Beyonce och JAY Z, uppträtt. Så om du älskar fotboll eller konserter, besök Telia Parken antingen för att få en rundvisning på stadion, gå på en match eller se någon av alla de konserter som arrangeras här. Du kommer inte att ångra det.

Strøget

Är du i Köpenhamn går det inte att undvika ett besök på Strøget. Gågatan är en av Europas längsta shoppinggator och erbjuder förtäring på kaféer och restauranger från hela världen samt en uppsjö av butiker som säljer kläder, skor, och accessoarer för alla smaker. Längt gågatan finns även två stora och kända varuhus, Magasin och Illum, om nu utbudet i butikerna längs gågatan inte skulle falla dig i smaken. Till sist vill jag påminna dig om de små sidogatorna som löper från Strøget, där det danska ordet ”hygge” kommer till uttryck på ett handfast sätt i form av bra restauranger och vackra korsvirkesbyggnader.

Amager Strandpark

En slapp sommardag tillbringar jag gärna i Amager Strandpark, där du kan spela en runda minigolf eller bara ligga och njuta av solskenet. Möjligheterna är många – du väljer själv vad du är sugen på att göra.

Trivsamma Fælledparken

Jag tycker också enormt mycket om Fælledparken, en stor park med en jättestor fotbollsplan i mitten. Det är ett trevligt och livligt ställe att umgås med vänner, mysa och grilla.

Få upp till 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner