Nöjen, matupplevelser och shopping i hjärtat av Köpenhamn

#myCPH #myCopenhagenRikke #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

av Rikke

Tivoli

Nära centralstationen och Rådhuspladsen hittar du Tivoli som jag rekommenderar att du besöker. Här kan du prova på olika nöjesattraktioner eller bara strosa runt och njuta av den trivsamma stämningen i den vackra nöjesparken. Här finns även flera bra restauranger om du vill passa på att ta dig en matbit.

Tivoli Food Hall

Strax intill Tivoli ligger Tivoli Food Hall. Jag tittar ofta in för att smaka på det stora utbudet av godsaker som finns här, eftersom här finns massor att välja och vraka mellan. Jag tycker också att det är väldigt mysigt att strosa runt där inne, men det går även att sätta sig ner och avnjuta det man har inhandlat.

Rådhuspladsen

Jag passerar ofta förbi Rådhuspladsen och njuter av att befinna mig i hjärtat av Köpenhamn med dess pulserande folkliv. Rådhuset är dessutom en mycket pampig byggnad värd att beundras. Det är ofta olika evenemang på torget så ibland när jag passerar förbi stannar jag till för att titta en stund.

Strøget

Från Rådhuspladsen går jag direkt vidare till Strøget eftersom jag älskar att shoppa. Jag väljer ofta att gå hit när jag vill shoppa eftersom här finns en rad olika butiker och kaféer. Strøget är en lång gågata som går hela vägen ner till vackra Kongens Nytorv där jag också ofta går en runda i Magasin eller avnjuter en café latte på något av alla kaféer.

Detta är mitt Köpenhamn!

Få upp till 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner