Østerbro, har allt för alla smaker

#myCPH #myCopenhagenMette #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

Gamla, nya skatter

En sysselsättning jag verkligen är förtjust i är att leta efter loppisfynd som kan blåsa nytt liv i mina redan älskade skatter. Det är kontrasten mellan gammalt och nytt som tilltalar mig i hög grad, vilket även syns tydligt i mitt hem. Jag kan utan problem tillbringa några timmar med att strosa runt på Lidkøb, som är en stor loppismarknad på yttre Østerbro. Här kan du hitta allt från möbler, kläder för barn och vuxna, skor, smycken, vackra pälsar och mycket annat. Jag kan kika på ett och samma föremål flera gånger under min runda på Lidkøb, och jag tycker att det är spännande att fantisera kring vilken historia just det föremålet ruvar på.

Glass, gelatto, sorbet; kärt barn har många namn

Jag älskar glass och på Østerbro hittar du en massa bra glassbutiker, varav några faktiskt är mina absoluta favoriter. Favoriten i särklass är Olufs is på Olufsgade 6. De gör italienska, hemgjorda glasspinnar i olika storlekar och jag kan stå och välja både länge och väl innan jag kan besluta mig för vilken glass jag ska ha, eftersom jag i princip är sugen på varenda en. De byter ofta mellan olika smaker, men har jag turen att komma en dag då de har ”rombollsglass”, då beställer jag garanterat den!

Är jag sugen på en glasstrut går jag till Østerberg Ice Cream på Rosenvængets Allé 7c. Här gräddar de sina egna våfflor till strutarna vilket doften avslöjar redan på långt håll, och är man inte sötsugen redan innan, blir man det garanterat av doften. Detta märks även på kön som ringlar utanför, men tro mig, glassarna är väl värda att vänta på. Här byter de också mellan olika smaker, men min favorit är deras glass med salt kola.

Det går runt för mig

Ska jag motionera och samtidigt ha kul, beger jag mig till skateparken i Fælledparken med mina side-by-side-rullskridskor och åker på den mjuka asfaltsbeläggningen som skateparken erbjuder. Jag kan ingalunda jämföra mig med de tuffa skejtarkillarna och -tjejerna som glider fram på sina skateboards och inlines, men jag älskar att det här finns utrymme för alla, både för proffsen och amatörerna (som jag), för unga och gamla och för föräldrar och barn. Man tar hänsyn till alla och till deras nivå. När jag tycker att jag har åkt färdigt slår jag mig ner och betraktar de andra på banan och beundrar deras skicklighet. Jag tycker att det här är ett härligt sätt att få frisk luft, motion och nya sinnesintryck på.

Få upp till 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner