”Hidden Gems” i Köpenhamn

#myCPH #myCopenhagenJulia #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

av Julia

Köpenhamn är en underbar stad där du kan uppleva det mesta. Det kan vara allt från kulturella upplevelser, shopping, mystery rooms, Go-Boats och gastronomiska upplevelser. Dessa är mina favoriter när det gäller ”Hidden Gems” i Köpenhamn.

Glyptoteket

Cirka 6 minuters promenad från hotellet och dolt bakom Tivoli ligger en av Köpenhamns konstsamlingar med störst bredd. Ny Carlsberg Glyptotek grundades av bryggaren Carl Jacobsen (1842–1914) som var en passionerad samlare. Glyptoteket har en unik samling på över 10 000 konstverk och arkeologiska föremål. Här hittar du tavlor från den danska guldåldern, grekiska och romerska skulpturer, franska tavlor, sarkofager från Egypten samt franska och danska skulpturer. Men det bästa av allt är att få njuta av den härliga tropiska trädgården i museet. Här ligger även ett härligt kafé där du kan njuta av utsikten över trädgården samtidigt som du smuttar på en kopp kaffe.

Maven

Behöver du en bit mat efter shoppingturen på Strøget? Då kan jag varmt rekommendera min favoritrestaurang, Maven. Maven ligger bakom Storkfontänden vid Nikolaj Plads. Maven är dold inuti Nikolaj Kirken och de erbjuder kvalitetsviner och klassiska rätter, alla tillagade av de allra finaste råvaror. Sommartid har de alltid ett härligt urval av skaldjur som kan avnjutas med ett glas bubbel ute i solen på deras innergård.

Villa Vino

Det är alltid ”wine o’clock” så bege dig till Mikkel Bryggers gade. Den här lilla gatan är känd för att rymma Köpenhamns äldsta fortfarande fungerande biograf, Grand Teatret, men här ligger också ”Den Lille Gule” och ”Villa Vino”. Denna energiska gata ligger dold bakom Rådhuset, och Villa Vino är verkligen ett perfekt ställe att avnjuta ett gott glas vin och varva ner på, gärna tillsammans med släkt och vänner. Här får du alltid ta del av god service och expertkunnande när det gäller de 60 olika viner som serveras på glas. På så vis kan du alltid prova dig fram till ditt nya favoritvin. Och blir du hungrig av vinet, har de alltid något gott att fresta smaklökarna med.

Få upp till 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner