En dag utanför Köpenhamn

#myCPH #myCopenhagenSanne #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

 

av Sanne

Behöver du en dags paus från Köpenhamn? Hoppa då på tåget norrut och bege dig till det idylliska Nordsjälland. En trevlig utflykt om du intresserar dig för konst och vill njuta av den danska naturen.

Louisiana Museum of Modern Art

Vid Nordsjällands kust i en gammal park med utsikt över Öresund och den svenska kusten ligger museet Louisiana. Här hittar du utställningar med klassiker inom modern konst och nya internationella konstnärer. Även om Louisiana inte ligger inne i själva Köpenhamn är museet verkligen ändå väl värt ett besök. Här finns både konst och kultur för alla åldersgrupper, och även barnfamiljer är varmt välkomna.

Humlebæks hamn

Om vädret tillåter är det ett perfekt tillfälle att ta sig ner till Humlebæks mysiga hamn, där även den vackra sjön som du kan se från Louisiana ligger. Här kan du strosa runt i hamnen eller promenera längs stranden och få ett skönt avbrott från det hektiska tempot i Köpenhamn.

Restaurant Sletten

När du börjar bli lite hungrig går det bra att avnjuta en läcker lunch/middag på Restaurant Sletten som ligger mitt i gamla och idylliska Sletten hamn i Humlebæk. Restaurangen bjuder på en läcker danskt/europeiskt inspirerad meny med olika smårätter. Här kan du avnjuta en läcker måltid i en skön och trivsam miljö med en vacker utsikt över Öresund.

Få upp till 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner