Hamnen och kanalerna

#myCPH #myCopenhagenWendy #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

av Wendy

Jag älskar områdena kring kanalerna och hamnen i Köpenhamn och utsikten från dem, och jag är ofta i hamnen för att helt enkelt njuta av miljön under en promenad eller på en av kanalbåtarna.

Den svarta diamanten

Från Langebro, som förbinder Amager med Köpenhamn, rekommenderar jag att man går längs hamnen på Christians Brygge fram till det fantastiska kungliga biblioteket som kallas för Den svarta diamanten. Byggnaden höjer sig glimmande och majestätiskt över vattenytan.

Kanalrundtur – se staden från vattnet

Härifrån går jag de smala gatorna fram till Gammel Strand, strosar runt en liten stund, slappnar av och tar kanske en kopp kaffe innan jag hoppar på en av sightseeingbåtarna i kanalen. Visst har jag sett allt förut, men det är ändå en fantastisk upplevelse varenda gång, och man har aldrig tråkigt. På båten kan jag luta mig tillbaka och slappna av samtidigt som jag får allt fint som Köpenhamn har att erbjuda serverat: byggnader, historia, modernism, cyklar, roliga historier, skönhet, konst och den härligt avslappnade stämning som gör staden så fantastisk.

Gott på Nørrebro

Vill du ha lite miljöombyte och lämna innerstaden för någon annan Köpenhamnsk stadsdel rekommenderas Nørrebro, där du till exempel kan äta på ett av de många kebab-ställena. Det finns otroligt många matställen att välja på, så gillar du inte kebab finns garanterat något annat som faller dig på läppen.

Den lilla sjöjungfrun och drottningbostaden

När jag hoppar av båten vid den lilla sjöjungfrun går jag tillbaka mot centrum. Då passerar jag nämligen Amalienborgs slott med sin vackra trädgård samtidigt som jag får se Operahuset på andra sidan kanalen.

En kall öl i Nyhavn

Min sista anhalt blir Nyhavn. Är det sommar tar jag en öl, är det vinter smuttar jag på en kopp varm choklad medan jag njuter av alla aktiviteter som konstant pågår i hamnområdet.

Detta är mitt Köpenhamn <3

Få upp till 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner