Morgon, middag och kväll

#myCPH #myCopenhagenJacob #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

av Jacob

Frukost – bra start på dagen hos Sonny

Sonny är ett trivsamt franskinspirerat kafé på Rådhusstræde, mitt i stadskärnan. Vill du starta din dag med en god kopp kaffe är Sonny det perfekta stället att bege sig till. Menyn på Sonny är enkel men fylld med allt som krävs för att ge dig bra energi för resten av dagen. Alla rätter serveras med ett säkert öga för alla detaljer. Testa deras avokadosmörgås, den är ljuvligt god.

Promenera runt Kastellet

Ett bra sätt att se Köpenhamn på är att promenera på Kastellet. Under promenaden har du möjlighet att beskåda Den lille Havfrue, engelska kyrkan, svenska kyrkan, Langelinie marina och Gefionfontänen. I april är det extra vackert eftersom man då kan se körsbärsträden blomma vid Langelinie. Uppifrån Kastellet har du riktigt bra utsikt över Köpenhamns hamn med Operaen, den nya skidbacken, folk som hoppar bungyjump på Refshaleøen, kungaskeppet Dannebrogen och de imponerande lyxiga kryssningsfartygen.

Wine O'clock – Njut av ett glas i det gröna

Efter en skön promenad förtjänar man något gott. Bakom Designmuseum Danmark på Bredgade ligger Grønnegården, som har en av Köpenhamns vackraste trädgårdar. Café Klint har en uteservering där du kan avnjuta ett glas samtidigt som du tittar på de vackra lindarna och den vackra gamla sjukhusbyggnaden för Frederiks Hospital. Har du tur får du hela trädgården för dig själv, för den är inte speciellt välkänd.

Middag med efterföljande fest

Avsluta dagen i gott sällskap på Restaurant Toldboden. Här serveras maten av glada sjömän och matroser vid bänkar och bord hämtade från Danmarks gamla hamn i råa men vackra lokaler med utsikt över Köpenhamns hamn. Restaurant Toldboden har ett stort urval av fisk- och skaldjursrätter som varierar efter säsong och de har alltid dagens fångst på menyn. Jag äter alltid deras fish'n'chips. Maten är som gjord för att delas och att ätas med händerna (min tumregel är att om det är ”finger food” så är det ”good-food”). 

Börja din kväll med en cocktail och lite hamnsnacks i baren före middagen, insup stämningen och gör en sväng på dansgolvet där Toldbodens nattklubb bjuder på fest och färger till sent på småtimmarna.

Få upp till 10 % rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla förmåner