Jul i Köpenhamn 2024

#myCPH #myCopenhagenHenriette #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

av Henriette

Julstämningen i Köpenhamn är något alla bör få uppleva någon gång. Julbelysningen som lyser upp Köpenhamns alla vackra områden är en syn för sig.

Morgonkaffet

Innan man kan komma igång med dagen ordentligt behövs ofta en stärkande och god kopp kaffe. Den köper jag för det mesta på Emmerys, en kafékedja som finns över hela Köpenhamn. Du kan både ta med kaffet eller sitta ner och avnjuta den på plats.

Julmarknad – Nyhavn och Højbro Plads

Om vintern faller mörkret tidigt i Köpenhamn. Julmarknaderna både den vid Nyhavn och den vid Højbro Plads, råder dock bot på detta. Här finns en massa julgranar, renar, girlanger och jultomtar som alla dignar under den strålande vackra julbelysningen. Här trängs bodarna sida vid sida och du kan garanterat få uppleva äkta dansk julstämning. I bodarna kan du köpa allt från glögg till ”pebernødder” (små danska pepparkakor) eller julpynt att dekorera hemma med.

Bistro Royal

Efter marknaden börjar så småningom magen att knorra och man kan förstås inte leva enbart på pepparkakor och glögg. Bistro Royal är alltid ett säkert kort, man kan inte bli annat än på gott humör av de ständigt leende medarbetarna, den trivsamma atmosfären och läckra maten.

D’Angleterre

Hotel d’Angleterre har med tiden gjort sig känt för sin vackert julskyltade hotellfasad. Varje år bjuder man på ett nytt tema. Efter besöket på Bistro Royal kan du gå förbi hotellet som ligger strax intill och njuta av dess vackert julskyltade fasad. Om du känner för att fortsätta kvällen i centrala Köpenhamn, så bege dig till Bistro Central, en restaurang där man även serverar läckra drinkar och cocktails.

Få upp till 10% rabatt som STAY&SAVE-medlem. Läs mer om alla fördelarna