The Square i midten af Köpenhamn

Hotell The Square har ett utmärkt läge intill Köpenhamns pulserande Rådhusplads. Hela staden ligger för dina fötter och det är lätt att ta sig runt med tåg, buss eller till fots. 

Hotellet är en designpärla med klassisk dansk design och skandinavisk stil som du möts av i det ögonblick du går in i hotellets lobby. Här är receptionen integrerad med en stilfull lobbybar och de specialdesignade runda och fyrkantiga möblerna är vackert kombinerade med Arne Jacobsens berömda stol "Ägget". 

På hotellets 6:e våning ligger frukostrestaurangen med bländande ljusinsläpp och utsikt över hustaken. Det finns 267 rum, alla med fri tillgång till höghastighetsinternet och en välfylld minibar. Executive-rummen erbjuder fantastisk utsikt över Rådhusplatsen.

Sevärdheter i Köpenhamn

Köpenhamn är den perfekta staden för en minisemester, både på grund av storleken och atmosfären, men också eftersom det finns så många sevärdheter. 

Du kan shoppa och äta på många av de prisbelönta restaurangerna, men du kan också gå på midnattgudstjänst, loppmarknader, festivaler och gatufester i lokala bostadsområden. 

Det finns även sightseeingturer, kanalrundturer eller möjlighet att besöka Köpenhamn nya grönsaksmarknad "Torvehallerne" på Israels Plads nära Nørreport St. Här kommer du att kunna hitta läckra delikatesser och krispiga grönsaker medan du frotterar dig med stadens invånare.

Vad finns i närheten av hotellet?

På Rådhusplatsen kan du luta dig tillbaka med en kall öl och titta på alla förbipasserande. Tivoli ligger precis runt hörnet och man bör inte missa att gå en kvällspromenad genom det gamla parkområdet och kanske äta på en av de många bra restaurangerna som Tivoli erbjuder. 

Glyptoteket, Museum of Ancient &Modern Art och Dansk Design Center ligger alla utanför HC Andersens Boulevard mot Amager. Affärsstråket Strøget ligger på andra sidan torget och alldeles nära finns också fyra biografer. 

Så du kommer definitivt inte att bli uttråkad på en minisemester i Köpenhamn där du kan bo centralt på hotell The Square.