Billigt hotell Köpenhamn

Det är svårt att hitta ett billigt hotell i Köpenhamn

De flesta svenskar gör sin allra första kompisresa till just Danmark. Det beror lite på var i landet man kommer från. Stockholmare tar gärna tåget söderöver för att sedan hoppa på Danmarksfärjan eller ta Öresundsbron. Bor man mer söderöver blir det hela ännu smidigare. Kommer man från nordligare breddgrader kanske man hellre väljer Finland. Då är det bara att beklaga. De missar nämligen möjligheten att njuta av livets glada dagar i det kungliga Köpenhamn. Allt – eller i alla fall nästan allt – är tillåtet i Danmark, och mötet med Köpenhamn är verkligen ett frihetens ögonblick. Svensken funderar vid det första besöket på om man får eller inte får göra en viss sak. Faktum är att man som regel får göra vad man vill. Staten lägger sig inte i när det är sängdags, här finns ingen censur och huvudregeln är att så länge du inte stör någon annan får du ha så skoj som du bara kan! Självklart är det många som uppskattar detta, så det är ofta svårt att hitta ett billigt hotell i Köpenhamn.

Nästa anhalt: Billigt hotell i Köpenhamn!

Köpenhamn är en verklig metropol vid en jämförelse med andra städer i övriga Skandinavien, och staden kan definitivt konkurrera med de flesta europeiska storstäder när det gäller kultur, nattliv, skönhet och intellektuell livaktighet. Kollektivtrafiken är bra, men det tar lite väl lång tid att ta sig in till city med bussen, särskilt under rusningstid. I den myllrande stadstrafiken finns absolut möjligheten att ta sig fram snabbare på cykel, men det tar ändå ganska lång tid. Har man bara ett fåtal dagar på sig i staden är det här ett gott skäl till att övernatta i stadskärnan, där det mesta händer. Så var hittar man ett billigt hotell i Köpenhamn? Första gången i Köpenhamn vill man ju befinna sig där allting händer och sker, och till ett rimligt pris. Det finns inte särskilt många billiga hotell i centrala Köpenhamn.

En bra lösning kan vara att ta en titt på The Square

Vill du ha tid att avnjuta sevärdheter som exempelvis det gamla fortet som omger den historiska delen av Köpenhamn? Eller kanske de moderna hamnkvarteren med statyn av H.C. Andersens Den Lille Havfrue, som är stadens kännetecken? Glöm heller inte bort de många kulturevenemangen, eller de många butikerna, några av dem är de finaste i världen i sitt slag. Då är det värt att försöka hitta ett billigt hotell i Köpenhamn. Här ligger några av världens bästa restauranger vägg i vägg med konsertlokaler, charmiga små barer, kabareter, teatrar och museer. Kasta inte bort tiden på att åka buss eller slösa pengar på taxi. Ta en titt på The Squares erbjudanden och spara 35 %. The Square är ett elegant och billigt hotell i Köpenhamn.