Hotell i Köpenhamn

Upplev något nytt och spännande på ett elegant hotell i Köpenhamn.

Det finns mycket som lockar till att semestra i Danmark, och många frestas i synnerhet av ett Köpenhamnsbesök. Här omges man av en avslappnad och mysig atmosfär, och bemöts med största välvilja och vänlighet. Köpenhamn är en mycket trevlig stad, öppen även för det annorlunda och nyskapande. Det innebär att det finns utrymme för en högre grad kreativ galenskap här jämfört med vad som ses som acceptabelt i övriga Norden. Därför är också staden en sprudlande oas i fråga om konst och kulturliv. Här finns en stor och levande miljö för all slags musik, konst och dans. Det hela följs sedan upp med god mat och dryck enligt god dansk tradition. Det är inte så svårt att hitta ett hotell i Köpenhamn för en långhelg eller en vecka för att verkligen kunna fördjupa sig i allt vad staden har att erbjuda. Det gäller bara att välja ett hotell i rätt läge och till rätt pris.

Goda skäl att välja ett hotell i centrala Köpenhamn

Inom gränserna för det man kan kalla Köpenhamns stadskärna händer en hel del. Omgivna av de förhistoriska fästningsverken och stadens hamn finns ett stort utbud av mer traditionella nöjen. Gillar du klassiska konserter är det kanske inte så dumt att känna till att både Själlands Symfoniorkester och Köpenhamns filharmoniska orkester hör hemma just i denna stadskärna. Det finns sannolikt de som har lite tuffare musiksmak. För den som gillar rock och metall kan det vara intressant att veta att de flesta av storstadens metall-scener också finns i centrum. Detsamma gäller för mängder av andra aktiviteter som lämpar sig för de mest olikartade smaker och intresseområden. Är du intresserad av botanik eller helt enkelt vill kunna slappna av en smula omgiven av väldoftande blommor och vackra växter? Då är Kongens Have och den intilliggande botaniska trädgården ett gott val. Centrum, eller Holmen som området ofta kallas, inrymmer även en mängd olika museer. Här finns också stadens välrenommerade universitet. Har du väl hittat ett centralt beläget hotell i Köpenhamn, ja då är det bara att packa väskan och sätta sig på tåget. Efter att ha tuffat genom Sverige under några vilsamma timmar behöver man bara kliva av på centralstationen och promenera den korta sträckan till hotellet alldeles om hörnet.

Här hittar du bra och prisvärda hotell i Köpenhamn

Det finns många olika hotell att välja på i Köpenhamn. Kombinera din hotellvistelse med en upplevelse precis i din smak genom att hitta ett hotell med centralt läge. ”The Square” är ett prisvänligt hotell i centrala Köpenhamn som satsar stort på komfort. Ta en titt på vår minisemester i Köpenhamn för hela familjen. Hotellet ligger i stadens hjärta och tilldelades ”Boutique hotel award winner” 2014. Hotellet i Köpenhamn har en tidsenlig interiör med ett härligt urval smakfull inredning. Oavsett om du vill kunna strosa till närmaste rockkonsert eller bara lukta på blommorna i botaniske trädgården är det en ren njutning att få möjlighet att bo i stadens pulserande centrum.