Vesterbro/Nørrebro

av Mette

#myCPH #myCopenhagenMette #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

Det moderna Vesterbro

Området runt Halmtorvet och Sønder Boulevard är ett coolt och trendigt ställe där jag gärna befinner mig. Här finns många möjligheter att hitta ett matställe både för lunch och middag, och sommartid är det fantastiskt livligt på Sønder Boulevard, där jag gärna hänger under kvällarna. Folk är ofta och gärna utomhus, man spelar pingis på utomhusborden och det finns också möjlighet att spela basket. Supermysig gatstämning.

Gatukonst högt och lågt

Köpenhamn växer i rasande fart, och därmed finns en del vägarbeten att tampas med. Trots det har Artrebels sett till att det finns massor av cool gatukonst i området. Jag kan lätt lägga en hel dag på att bara gå runt här och uppleva allt som händer i området. Kødbyen, som ligger i anslutning till Halmtorvet, skulle jag när som helst och till vem som helst rekommendera som ett av de absolut bästa ställena i stan. Oberoende om du vill gå på en liten bar eller en storklubb så finns de i Kødbyen.

Slappna av på Nørrebro

Nørrebroparken är också ett ställe jag älskar att vara på när vädret medger. Det är alltid något som händer, och det finns många ungdomar att umgås med. Och drar man sig lite längre nedåt Elmegade finns en massa mysiga ställen att fika på, ta en öl eller äta lunch. På Nørrebrogade finns en massa roliga och annorlunda butiker som inte finns någon annanstans i Köpenhamn, och är du trött på allt det vanliga, då är det här rätta stället. Stämningen och andan i Nørrebro är väldigt speciell och går egentligen inte att beskriva … den måste upplevas.