Sommer i Köpenhamn

av Cecilie

Strædet

Först och främst älskar jag när Köpenhamn myllrar av liv på sommaren. Istället för att följa turistströmmen nedför Strøget rekommenderar jag varmt sidogatan till Strøget, som kallas Strædet. Strædet är en mysig gata full av caféer, blomsterhandlar och vintage-butiker. Här gillar jag att hitta annorlunda fynd till hemmet med en god iskaffe i handen från CafeKys.

Törstig efter cocktails?

Inte långt från Strædet finns mina två favoritbarer: Fugu Cocktailbar och Ruby’s. Fugu Cocktailbar har en liten bakgård. Med en cocktail i handen är denna bakgård den perfekta miljön för en mysig sommarkväll. Ruby’s har stadens bästa cocktails, men ligger lite gömt längs Gammelstrand. Ruby’s ligger bara en liten promenad från Fugu, och ingången markeras av en flagga istället för en skylt. Så nästa gång du går på Gammelstrand kan du titta efter en vit flagga med ett rött kors på, så får du helt säkert en härlig kväll med fantastiska cocktails!

Kanalrundtur

För mig är det inte sommar utan en kanalrundtur! Hoppa på båtarna i Gammelstrand eller i Nyhavn, luta dig tillbaka och njut av Köpenhamn. Det här är ett bra sätt att uppleva Köpenhamn, eftersom du får se höjdpunkterna.