Se hela Köpenhamn från cykeln

av Domenico

#myCPH #myCopenhagenDomenico #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

När jag har tid att fara runt på stan åker jag mest cykel, eftersom det är det enklaste sättet att ta sig runt i cykelvänliga Köpenhamn.

Läs guiden om cykling i Köpenhamn (EN)

En tur på bryggan

Ofta slutar min tur på två hjul ute på Islands Brygge, som är ett fantastiskt område. Promenaden längs kanalen, som sträcker sig från Islands Brygge och hela vägen till Sydhavn, är en sträcka jag gillar att cykla, särskilt på sommaren. Jag älskar folklivet kring friluftsbadet nära Langebro och de många små gräsmattorna längs promenaden, som används flitigt för allt från att sola och spela fotboll till grillning med vännerna.

Huvudstadens arkitektur

Om du cyklar vidare kan du få uppleva ett exempel på den moderna köpenhamnska arkitekturen i form av Gemini-byggnaden och Metropolis-byggnaden vid Sluseholmen i Sydhavn. Ett par estetiska pärlor som jag gärna låter mig förtjusas av. Där finns dessutom en bro vid Gemini som är uppdelat i en cykelbana och en gångbro. Bron knyter samman Islands Brygge med det nya bostadskvarteret bakom Fiskertorvet och hotellet Copenhagen Island. Jag kan särskilt rekommendera att besöka bron om kvällen, då den är fullt upplyst.

En utflykt till Frederiksberg Have

Om du är naturälskare precis som jag kan också Frederiksberg Have rekommenderas. Det är underbart att promenera runt och njuta av parkens vackra natur i centrala Köpenhamn, och det gäller såväl sommar som vinter.

Upprustning i Ørestaden

Ett (ännu) ganska okänt smultronställe är Ørestaden, dit jag gärna cyklar om tiden räcker till. Det är mycket på gång i områden nuförtiden, och upprustningen har medfört många nyheter. I synnerhet älskar jag de prisbelönta husen som Åttan (8Tallet), VM-husen och VM Bjerget, och vid det förstnämnda hittar du Timos Café, som absolut är värt ett besök, antingen för att äta lunch eller bara ta en kopp kaffe.

Stämningen runt Sjöarna

Som du kanske märkt har jag många favoritställen i Köpenhamn, men listan toppas av Sjöarna (Søerne). Det är en härlig upplevelse att ta sig runt på stigarna längs Sjöarna, både till fots och på cykel, och Dronning Louises Bro, som korsar ett par av sjöarna är en av de mest stämningsfulla platser du kan uppleva under en solig vår- eller sommardag. En vacker dag ska jag bo med utsikt över en av sjöarna. Det måste vara härligt.

Tips och råd för shoppingturen

När jag tar mig in till centrum är det framför allt för att shoppa. Här har du mina favoritbutiker: Storm, Norse Projects, Wood Wood, Henrik VibskovNormann, COS och Magasin. Tidningsavdelningen på Magasin är dessutom otroligt välsorterad, och där kan du hitta alla de bästa mode- och livsstilsmagasinen, som jag själv gillar att läsa.

Depåstopp med ”tankning”

Upplevelser och shopping är krävande när det börjar suga i magen efter något gott, och själv är jag helt tokig i ett litet kondis/kafé på Store Kongensgade, som heter Taste. Det drivs av fransmannen Bernard, och här kan du få både en god smörgås eller en latte och en kakbit.

Välfyllda smørrebrød eller spaghetti bolognese

Jag älskar italiensk mat, och den bästa får du på La Vecchia Signora på Grønnegade. Dessutom är jag superförtjust i de klassiska danska smørrebrøden, och ska jag ha ett sådant sätter jag kurs mot restaurang Kronborg på Brolæggerstræde.

För konstintresserade

Minst en gång om året besöker jag Louisiana, Arken, Glyptoteket och Statens Museum for Kunst för att njuta av deras enastående utställningar, och om sommaren är minst en kanalrundtur obligatorisk.

Stadens bästa barer

Ska jag ut med kompisarna på kvällen, då går vi oftast till Jailhouse, Café Oscar, Ruby, The Barking Dog eller Bar 7.

Erbjudande på övernattning