Se hela Köpenhamn från cykeln

av Domenico

#myCPH #myCopenhagenDomenico #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

När jag har tid att fara runt på stan åker jag mest cykel, eftersom det är det enklaste sättet att ta sig runt i cykelvänliga Köpenhamn.

Läs guiden om cykling i Köpenhamn (EN)

En tur på bryggan

Ofta slutar min tur på två hjul ute på Islands Brygge, som är ett fantastiskt område. Promenaden längs kanalen, som sträcker sig från Islands Brygge och hela vägen till Sydhavn, är en sträcka jag gillar att cykla, särskilt på sommaren. Jag älskar folklivet kring friluftsbadet nära Langebro och de många små gräsmattorna längs promenaden, som används flitigt för allt från att sola och spela fotboll till grillning med vännerna.

Huvudstadens arkitektur

Om du cyklar vidare kan du få uppleva ett exempel på den moderna köpenhamnska arkitekturen i form av Gemini-byggnaden och Metropolis-byggnaden vid Sluseholmen i Sydhavn. Ett par estetiska pärlor som jag gärna låter mig förtjusas av. Där finns dessutom en bro vid Gemini som är uppdelat i en cykelbana och en gångbro. Bron knyter samman Islands Brygge med det nya bostadskvarteret bakom Fiskertorvet och hotellet Copenhagen Island. Jag kan särskilt rekommendera att besöka bron om kvällen, då den är fullt upplyst.

En utflykt till Frederiksberg Have

Om du är naturälskare precis som jag kan också Frederiksberg Have rekommenderas. Det är underbart att promenera runt och njuta av parkens vackra natur i centrala Köpenhamn, och det gäller såväl sommar som vinter.

Upprustning i Ørestaden

Ett (ännu) ganska okänt smultronställe är Ørestaden, dit jag gärna cyklar om tiden räcker till. Det är mycket på gång i områden nuförtiden, och upprustningen har medfört många nyheter. I synnerhet älskar jag de prisbelönta husen som Åttan (8Tallet), VM-husen och VM Bjerget, och vid det förstnämnda hittar du Timos Café, som absolut är värt ett besök, antingen för att äta lunch eller bara ta en kopp kaffe.

Erbjudande på övernattningar