Pin it

Se hela Köpenhamn från cykeln

av Domenico

#myCPH #myCopenhagenDomenico #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

När jag har tid att fara runt på stan, då väljer jag oftast att cykla eftersom det är det lättaste sättet att ta sig runt i det cykelvänliga Köpenhamn.

En tur till bryggan

Ofta ställer min tvåhjuling kurs mot Islands Brygge, som är ett fantastiskt ställe. Promenaden längs kanalen, som sträcker sig från Islands Brygge hela vägen ut till Sydhavn, är perfekt för en cykeltur, särskilt på sommaren. Jag älskar livet och rörelsen runt friluftsbadet i närheten av Langebro, och de många gräsplättarna längs promenaden används flitigt till allt från solbadning och fotboll till grillfest med kompisarna.

Huvudstadens arkitektur

Cyklar du vidare kan du uppleva ett smakprov av den moderna köpenhamnska arkitekturen i form av Gemini och Metropolis, två spektakulära bostadshus vid Sluseholmen i Sydhavn. Ett par estetiska pärlor som är en ren njutning att se på. Det finns dessutom en bro vid Gemini-huset med separata banor för cyklister och fotgängare. Bron förbinder Islands Brygge med det nya bostadsområdet bakom Fiskertorvet och hotellet Copenhagen Island. Jag rekommenderar verkligen ett kvällsbesök till bron, då den är helt upplyst.

En utflykt till Frederiksberg Have

Om du är naturälskare precis som jag kan också Frederiksberg Have rekommenderas. Det är underbart att promenera runt och njuta av parkens vackra natur i centrala Köpenhamn, och det gäller såväl sommar som vinter.

Upprustning i Ørestaden

Ett (ännu) ganska okänt smultronställe är Ørestaden, dit jag gärna cyklar om tiden räcker till. Det är mycket på gång i områden nuförtiden, och upprustningen har medfört många nyheter. I synnerhet älskar jag de prisbelönta husen som Åttan (8Tallet), VM-husen och VM Bjerget, och vid det förstnämnda hittar du Timos Café, som absolut är värt ett besök, antingen för att äta lunch eller bara ta en kopp kaffe.

Stämningen runt Sjöarna

Som du kanske märkt har jag många favoritställen i Köpenhamn, men listan toppas av Sjöarna (Søerne). Det är en härlig upplevelse att ta sig runt på stigarna längs Sjöarna, både till fots och på cykel, och Dronning Louises Bro, som korsar ett par av sjöarna är en av de mest stämningsfulla platser du kan uppleva under en solig vår- eller sommardag. En vacker dag ska jag bo med utsikt över en av sjöarna. Det måste vara härligt.

Tips och råd för shoppingturen

När jag tar mig in till centrum är det framför allt för att shoppa. Här har du mina favoritbutiker: Storm, Norse Projects, Wood Wood, Henrik Vibskov, Bien CachèNormann, COS och Magasin. Tidningsavdelningen på Magasin är dessutom otroligt välsorterad, och där kan du hitta alla de bästa mode- och livsstilsmagasinen, som jag själv gillar att läsa.

Depåstopp med ”tankning”

Upplevelser och shopping är krävande när det börjar suga i magen efter något gott, och själv är jag helt tokig i ett litet kondis/kafé på Store Kongensgade, som heter Taste. Det drivs av fransmannen Bernard, och här kan du få både en god smörgås eller en latte och en kakbit.

Välfyllda smørrebrød eller spaghetti bolognese

Jag älskar italiensk mat, och den bästa får du på La Vecchia Signora på Grønnegade. Dessutom är jag superförtjust i de klassiska danska smørrebrøden, och ska jag ha ett sådant sätter jag kurs mot restaurang Kronborg på Brolæggerstræde.

För konstintresserade

Minst en gång om året besöker jag Louisiana, Arken, Glyptoteket och Statens Museum for Kunst för att njuta av deras enastående utställningar, och om sommaren är minst en kanalrundtur obligatorisk.

Stadens bästa barer

Ska jag ut med kompisarna på kvällen, då går vi oftast till Jailhouse, Café Oscar, Ruby, The Barking Dog eller Bar 7.

Erbjudande på övernattning