Pin it

På färd med livsnjutaren

av David

#myCPH #myCopenhagenDavid #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

Härliga utomhusställen

Jag älskar Kongens Have och Amager Strand, som alltid är ett bra ställe att umgås med goda vänner så snart vädret gör att man kan vara utomhus. Jag gillar också att cykla ned till kanalen vid Christianshavn och dricka en kall öl medan jag insuper den fantastiska livsglädje som finns i området. En liknande atmosfär hittar man sommartid på Kultorvet med dess uteserveringar i närheten av Nørreport Station.

Copenhagen by night

 

Tänker du dig ut i det köpenhamnska nattlivet omkring Gammel Strand har du många bra barer att välja mellan. Här hittar du till exempel Zef Side och Fugu Cocktail Bar, och på Studiestræde hittar du bland annat Bar 7 med ett brett urval läckra cocktails och massor av hålligång. Här kan jag också rekommendera Studiestræde Bar, en mysig och lite annorlunda cocktailbar.

Ät asiatiskt

När jag ska äta ute, då väljer jag gärna asiatisk mat, som är min liv- och hovrätt. Jag kan rekommendera Wokbaren vid Halmtorvet, där du får god thailändsk mat i elegant miljö, Nam Nam med läcker autentisk, singaporeansk mat, eller Wagamama vid Tivoli, som är perfekt om du är sugen på en skål goda nudlar.

… eller vad sägs om en burgare?

Är du inte lika begeistrad över asiatisk mat som jag är, då hittar du stadens bästa hamburgare på Greasy Spoon, och på Nimb Brasserie kan du äta en riktigt god lunch. Middagsförslagen får jag lov att återkomma till.

Erbjudande på övernattningar