Oändligt många möjligheter

av Ida

#myCPH #myCopenhagenIda #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

Köpenhamn innebär så oändligt många olika saker för mig, och jag utnyttjar mer än gärna ett brett spektrum av stadens unika möjligheter, allt från bra matställen och shopping till konst och sköna promenader. Jag saknar aldrig något att ta mig för när jag har tid över, och nedan hittar du ett urval av mina favoritsysselsättningar i staden, som jag kan rekommendera varmt.

Strøget – mer än bara shopping

Strøget är ett fantastiskt ställe för alla shoppinglystna, men jag älskar också att bara ta en lång promenad nedåt gatan och helt enkelt avnjuta livet och rörelsen. Oftast hamnar jag på ett av de många kaféerna runt omkring Nyhavn, där du kan få en god lunch.

Mångsidiga Nørrebro

Nørrebro är en fusion av olika kulturer, och jag älskar den mångfald stadsdelen erbjuder. Här finns mängder av utlandsinspirerade livsmedelsbutiker och affärer med spännande varor som inte går att hitta någon annanstans i Köpenhamn.Sjöarna är stadens oas

Ibland vill jag helt enkelt bara ta en lång och trevlig promenad, och då väljer jag gärna Sjöarna, en verklig oas mitt i staden. Änder, joggare och kärlekspar i skön förening omgivna av vacker natur. Det kan jag aldrig få nog av.Unika Christiania

 

Det finns inte många ställen som är lika annorlunda och underfundiga som Christiania. Fristaden med alla dess speciella människor, deras alternativa livsstil och den vackra naturen är en upplevelse varenda gång. Den måste helt enkelt upplevas.Åk en tur på kanalerna

De Amsterdam-inspirerade kanalerna är fantastiska, och på en kanalrundtur får du se en hel del av allt det fina i Köpenhamn. Dessutom är luften på vattnet härligt frisk och fräsch.

Simtur i det fria

När sommaren kommit på allvar älskar jag att ta en tur i böljorna. En simtur i Kalkgraven eller vid Amager Strandpark kan få den tristaste dag att lysa upp.

Konst på Arken

Ishøj är en förort till Köpenhamn, som framför allt är känd för museet Arken. Hit åker jag ofta för att njuta av de otroliga konstutställningarna på museet, och dessutom är stranden därute helt fantastisk.Dags för cocktails

 

Jag ger mig gärna ut på staden tillsammans med mina vänner under helgerna, och det finns flera cocktailbarer jag kan rekommendera. The Drunken Flamingo, Miami Bar och Club Mambo hör till mina favoriter – titta in så ser du varför.

När magen börjar knorra

Den danska matkulturen har mycket att erbjuda, men jag är också väldigt förtjust i utrikesinspirerad mat. För att äta går jag ofta till Lélé Street Kitchen, där maten är lätt och läcker. Vill du ha mer traditionell dansk mat bör du prova på Höst, Puk, Det lille Apotek eller Frk. Barners Kælder, som alla erbjuder något av det bästa från det danska köket.

Tivoli – nöje i centrum

Och så har vi förstås Tivoli, ett veritabelt sagoland för både barn och vuxna (och de med barnasinnet kvar). Gör ett besök och prova några av de många åkattraktionerna eller titta på allt annat vackert som nöjesparken också har att erbjuda.

Med andra ord: Köpenhamn har allt!