Med svenska ögon sett

av Christopher

#myCPH #myCopenhagenChristopher #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

Köpenhamn på två hjul

Som svensk inflyttare uppskattar jag framför allt det avspända och matglada Köpenhamn. De aspekterna avnjuter jag ofta, men jag är också kolossalt förtjust i alla cykelvänliga gator överallt i staden. Därför rekommenderar jag definitivt att tar och hyr en cykel på hotellet – det går inte bara snabbt att ta sig fram, du får också uppleva mycket längs vägen.

Personligen är jag inte så mycket för shopping, och är jag ledig far jag helst runt och tittar på vad Köpenhamn har att erbjuda.

Mat med utsikt i innerstaden

Mitt första etappmål skulle kunna vara saluhallarna på Israels Plads i närheten Nørreport Station. Har jag tid kan jag gå runt här i flera timmar och bara ta in atmosfären och smaka på de lokala specialiteterna. Härifrån cyklar jag gärna till Rundetårn, Europas äldsta fungerande observatorium med en historia som går ända tillbaka till 1642. Det går att komma hela vägen upp till toppen och njuta av utsikten över Köpenhamn, och på väg upp eller ned kan du kostnadsfritt besöka det museum som ligger i tornet.

Smørrebrød – ett måste

Det berömda danska smørrebrødet är en fantastisk måltid, och Café Sorgenfri på Knabrostræde serverar härliga smørrebrød mysig miljö. Och självklart ska jag ha en lille én till maten.

Upplev Christiania

Mätt och belåten cyklar jag vidare mot Christianshavn och Christiania. Denna unika fristad är något alldeles speciellt, och det är skönt att strosa runt vid vattnet och njuta av naturen och stillheten. Du bör också ta chansen att titta in i de små butikerna och kaféerna där du alltid kan hitta något skoj.

Det skandinaviska köket

Du har fått gå och cykla en hel del under dagen, så efter Christiania tar jag mig tillbaka till hotellet där jag kan vila fötterna och smälta intrycken innan jag ska ge mig ut för att äta middag. Till middagen har jag bokat bord på Restaurant Høst som ligger på Nørre Farimagsgade. Restaurangen har belönats med två internationella priser för sin design, och här får du modern skandinavisk mat utan att behöva tömma hela plånboken.

Öl i långa rader

En lång dag går mot sitt slut, men innan jag går hem till hotellet tar jag en sväng förbi Ørsted Ølbar bara 300 meter från restaurangen – i hotellets riktning. Med 13 olika ölsorter från mikrobryggerier på fat, och ett jättesortiment på 185 olika flasköl finns här något för alla. Den danska gästfriheten gör sig bemärkt när bartendern hjälper dig att räkna ut vilken öl som passar dig bäst, och du får lov att provsmaka fatölen tills du hittar den du vill ha. Baren ger dessutom möjlighet till trivsamma samtal och en omgång bordsfotboll om andan faller på.

Så ser min perfekta dag i Köpenhamn ut. Jag hoppas att du kommer att njuta av den lika mycket som jag.

Erbjudande på övernattningar