Favoriter för förstagångsbesökare

av Line

#myCPH #myCopenhagenLine #TheSquareHotel #VisitCopenhagen

Jag har inte bott särskilt länge i Köpenhamn, men redan nu har jag förälskat mig i några ställen som jag återkommer till gång på gång.

Mat till bra pris

När det gäller matställen kan jag gärna slå mig ned en stund på Dalle Valle på Fiolstræde. Det är ett riktigt mysigt ställe, och på helgerna står en DJ för musikunderhållning och god stämning. Dessutom har de 50 % rabatt eller serverar buffé en gång i veckan, och det lockar framför allt de yngre.

Godaste drinkarna på kvällen

 

Står drinkar med vännerna på kvällsprogrammet brukar vi gå till Læderstræde där Hoppes Café & Bar ligger. Inredningen är elegant, och så har de en öppen spis mitt i lokalen som ger just den där mysiga hemtrevligheten som jag tycker så mycket om. Här kan du både få god mat och släcka törsten med deras stora sortiment goda cocktails.

Shopping på smågatorna

 

Som bekant bjuder Köpenhamn på massor av shoppingmöjligheter, och det är inte så lätt alla gånger att veta var man ska ta vägen. Själv är jag inte särskilt förtjust i Strøget, som enligt min åsikt är en slags ”motorväg” fylld av alldeles för många stressade människor. Jag tycker bättre om att shoppa på Østerbrogade och smågatorna i Østerbro, här kan man hitta många små och intressanta klädaffärer. Sidogatorna längs Strøget tilltalar mig också, och du kan göra många fina fynd i småbutikerna där.

Amager Strandpark

En slapp sommardag tillbringar jag gärna i Amager Strandpark, där du kan spela en runda minigolf eller bara ligga och njuta av solskenet. Möjligheterna är många – du väljer själv vad du är sugen på att göra.

Trivsamma Fælledparken

 

Jag tycker också enormt mycket om Fælledparken, en stor park med en jättestor fotbollsplan i mitten. Det är ett trevligt och livligt ställe att umgås med vänner, mysa och grilla.

Erbjudande på övernattningar