The Square och World AIDS Day

Varje år förenas AIDS-fonden med övriga världen för att den 1 december sätta fokus på kampen mot HIV. I Danmark vi iakttagit World AIDS Day sedan 1988, och det är numera en mycket välkänd dag. Denna kamp vill The Square gärna delta i. Vi bidrar därför till projektet för att hjälpa de smittade och hjälpa till att reducera de fördomar som lever kvar mot sjukdomen.

Sjukdomen möts av många fördomar

 

Trots att man gjort stora framsteg i kampen mot HIV och AIDS är sjukdomen ännu tabu, och drabbade människor stöter på många fördomar i sin tillvaro. En sak är att se till att sjukdomen utrotas – en helt annan är att hjälpa de som har smittats. Många tror t.ex. ännu att HIV kan smitta genom social kontakt, vilket är helt felaktigt. Fördomar av denna art vill vi gärna bidra till att undanröja.

Hotell The Square donerar fem presentkort

 

Vi tar på oss det röda aids-bandet och donerar fem presentkort till ett värde av 3 000 DKK per styck (totalt 15 000 DKK) till World AIDS Days välgörenhetsauktion som går av stapeln på lauritz.com mellan 25 november och 5 december. Alla pengar går oavkortat till AIDS-fonden i hopp om att kunna undanröja sjukdomen och göra vardagen enklare för de som lever med den.